fbpx

Hoe laat je de mening van een ander los?

Als de mening van de ander en dus “wat de ander van jou vind’ belangrijk voor je is, heeft dat een reden. Vrijwel altijd zit daaronder de angst voor afwijzing. Dit zit heel diep in je systeem opgeslagen. 

Het is niet makkelijk om te gaan met  het gevoel dat anderen je misschien niet mogen, niet slim of leuk vinden of gewoon niet op je zitten te wachten. Elke keer weer de kans dat die pijn van afwijzing wordt geraakt.  

Het is een enorm vermoeiend proces. Je wilt weg blijven van die pijn en blijft daardoor onder andere over presteren, twijfelen en pleasen. 

Het bijzondere is dat je iets zoekt bij de ander, maar die kan het je niet geven. Het zit namelijk in jou!

Jij hebt jezelf nodig!

Er zit weer een overtuiging onder de angst voor afwijzing. Vaak is het één van deze:

 • Ik ben niet goed genoeg
 • Ik mag er niet zijn
 • Ik ben geen liefde waardig
 • Ik word niet gehoord
 • Ik word niet gezien
 • Ik ben niet slim genoeg
 • Niemand zit op mij te wachten

Het loslaten van de mening van de ander, gaat dus eigenlijk helemaal niet over de ander, maar over jou. Wat jij geloofd over jou. 

Wat je dus nodig hebt is kort gezegd, jou. Jouw liefde en aandacht. 

Dat zal je brengen naar de pijnlijk plek. De blokkade of overtuiging. Als deze de juist aandacht krijgt, kan ze helen en worden overschreven. 

Het is eigenlijk een gouden ticket naar de oplossing. De bevrijding!

Met hulp, kan je deze issues ontwortelen en overschrijven. Je zult dan vanzelf die angst niet meer voelen. De trigger is er tussenuit. 

Als jij niet meer geloofd dat je afgewezen zult worden, hoef je daar ook geen rekening meer mee te houden toch. Dit kan zo snel gaan en verandert heel je leven. Ik gebruik er zelf methodes als Creatrix®, NLP en Hypnosetechnieken en EFT voor. EMDR werkt ook fantastisch naar mijn mening. Maar je kunt zelf ook al aan de slag met je onderbewuste. Dit is namelijk de plek waar het zich allemaal afspeelt. 

Als het bewust was, had je het immers allang veranderd. Het is op jouw harde schijf gekomen zogezegd en je onderbewuste stuurt 95% van je gedrag aan. Dus ongelofelijk bepalend voor wat we doen en denken. Dat bepaald vervolgens weer wat we voelen. 

Geef jouw jezelf!

Door nare gevoelens en vervelende situaties, zijn we vaak helemaal naar buiten gericht. We zoeken erkenning en goedkeuring bij de ander. 

Stap 1

Contact maken met je zelf en voelen

De enige echte oplossing zit in jou. dus het is eerst belangrijk om je naar binnen te gaan keren. Weer contact te maken met jezelf. 

Waarschijnlijk het laatste waar je nu zin in hebt, maar daar ligt je enige echte oplossing. Ons hele systeem verteld ons dat we weg moeten van de pijn, maar trap daar niet in. Het is een prachtig systeem en het houd je veilig. Alleen is het nu je gevangenis geworden. Dus draai je om en richt je even helemaal op je zelf. 

Wat voel je? Kan je dit doorvoelen zonder te vechten tegen je gevoelens? Hoe ongemakkelijk ook. 

Stap 2 

Vragen stellen

Stel jezelf zo veel mogelijk vragen om tot antwoorden te komen. 

 • Wat voel ik
 • Wanneer heb ik dat eerder gevoeld?
 • Wat vind ik daarvan?
 • Waarom vind ik dat?
 • Hoe zou ik me voelen zonder dat oordeel?
 • Etc

Schrijf dit op en vraag door. Toon interesse in jou. je bent het waard. Als jij dat weer geloofd, zal een ander dat ook gaan doen. 

De wereld om je heen, Spiegelt jouw innerlijke wereld.

Stap 3

Visualiseren ( innerlijk kind)

Om een stukje van die innerlijke pijn te helen, kun je ook visualisaties gebruiken. Ik heb er eentje voor je opgenomen:

Het neemt je mee naar je innerlijke kind. Zij kan je ook weer verder leiden naar de wortel van de pijnlijke plek en wat daar geheeld mag worden. 

Dit kan al veel opleveren. Weet wel dat het een proces is van laagjes. Alsof je een ui aan het pellen bent.

Voor mij is het een uit de hand gelopen hobby, waar ik mijn werk van heb gemaakt. Als je merkt wat het je op levert, zul je meer en meer bevrijding wensen. Ik gun het je zo!

Liefs Mar

@innerlightcoaching

Marian van Veen mobiel

Marian van Veen

Van stress naar Geluk! Een vrij leven vanuit zelfvertrouwen door Zelfliefde Mindset en ontwortelen van blokkades

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
0 Shares
Share
Share
Tweet