Vergoedingen zijn vaak mogelijk

Via de belasting
Wanneer je als particulier de kosten voor je Innerlight traject zelf betaalt, dan kun je deze kosten inclusief de BTW als scholingskosten aftrekken. Dit geldt voor particulieren, werkgevers en zelfstandig ondernemers. je kan 30% tot 50% terug krijgen van de belastingdienst bij de aangifte van inkomstenbelasting. Het doel van het traject moet dan wel gericht zijn op verandering van positie of op het op peil houden of verbeteren van kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het verwerven of behouden van inkomen uit arbeid. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de belastingdienst. Voor werkgevers geldt dat loopbaancoaching onder gerichte vrijstellingen valt. De kosten zijn aftrekbaar als zakelijke uitgave. Ondernemers en zzp’ers kunnen de kosten als ondernemerskosten meenemen.

Tip: Bijna alle kosten voor loopbaanbegeleiding zijn aftrekbaar, met uitzondering van reiskosten. Let er op dat de nota’s daadwerkelijk zijn betaald in het jaar waarover de belastingaangifte wordt gedaan. Alleen dan zijn de kosten aftrekbaar. Wel geldt er een drempel van €250,-. Het is dus belangrijk de nota in één belastingjaar te betalen, anders wordt er tweemaal rekening gehouden met deze drempel. Neem voor meer informatie contact op met de belastingdienst.

Via je werkgever
Vaak reserveert een werkgever een opleidingsbudget per medewerker, in sommige CAO’s is dat zelfs verplicht. In het algemeen zijn de kosten van een training vele malen hoger dan die van een traject bij Innerlight. Bovendien wordt een persoonlijk afgestemd traject vaak als veel sneller, duurzamer en effectiever ervaren. Informeer bij je werkgever naar mogelijkheden voor vergoeding van de sessies bij werkgerelateerde vragen.

Via de Arbo-dienst van je bedrijf
Werkgevers zijn na overleg met de bedrijfsarts vaak bereid om de kosten te vergoeden in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter. Bijvoorbeeld in het kader van stress, burn-out en het voorkomen van langdurig ziekteverzuim. Hierbij dien je contact op te nemen met de bedrijfsarts, je leidinggevende of personeelszaken.

Disclaimer
Aan deze informatie over vergoedingen kunnen geen rechten worden ontleend. Informeer altijd bij je zorgverzekeraar, je werkgever, je belastingadviseur of de belastingdienst.

E-book; Beter uit je burn-out

Mijn 10 gouden sleutels.

Gratis downloaden

Online training zelfliefde

In 7 dagen jouw gevoel van zelfvertrouwen en eigenwaarde laten groeien.

Hiermee leg je een fundament voor verandering in je leven.

Counseling Clarity Pakket

Hierin hebben we een kwartaal lang, bijna wekelijks een 1 op 1 counseling sessie van 60min. Het geeft jou de mogelijkheid om gedurende deze tijd samen te onderzoeken wat er nu eigenlijk precies speelt. 

Transformatie Traject

Jouw transformatie naar een vrij leven, als jou authentieke zelf.
Dit is een 1 op 1 privé coaching traject van 14 weken, waarin je echt een shift gaat maken.

Beter uit je burn-out Traject

Dit is een privé 1 op 1 coaching traject van 16 weken, waarin eens alle aandacht voor jou is. Zodoende kunnen er echt dingen veranderen zodat jij beter uit je burn-out komt.

Creatrix® transformatie

Met deze bewezen en krachtige methode overschrijven we een 1 op1 sessies, de belemmerende overtuigingen die jou belemmeren en klein houden in het leven.  Heel geschikt voor ondernemende vrouwen die snel willen groeien privé en of met hun bedrijf.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.